Ajdovi krekerji

Ajdovi krekerji

Sestavine:

3 žlice ajdove kaše
1 strti česen
1 vž drobno nasekljane šalotke
5 žlic ajdove moke
3 ž pšenične moke
pest črnih oliv
sol
olivno olje
4 vž vode

Priprava:

Za eno uro namočimo ajdovo kašo. Po eni uri vse skupaj odcedimo.

Ajdovo in pšenično moko presejemo v posodo, prilijemo vrelo vodo, premešamo in dodamo strt česen, šalotko, sol, malo olivnega olja , nasekljane črne olive in namočeno ajdovo kašo.

Zamesimo v srednje mehko maso, po potrebi dodamo sok od oliv ali pšenično omoko za zgostitev. Masa za krekerje naj počiva vsaj 1 uro.

Razporedimo po peki papirju 0,5 cm na debelo in pečemo 2 uri na 130 stopinjah. Vmes preverjamo, če so krekerji že suhi.

Facebook

Všečkajte našo facebook stran in jo delite z svojimi prijatelji.