Italijanski velikonočni kruh z jajci

Italijanski velikonočni kruh z jajci

Sestavine:
1 kocko kvasa
1,25 skodelice poparjenega mleka, ohladimo na sobno temperaturo
ščepec soli
1/3 skodelice masla, zmehčane
2 jajci - stepemo
1/2 skodelice sladkorja
3,5 skodelice pirine moke (približno)
1 jajce, stepeno z 1 žličko vode
 6 barvanih pirhov
sladke pisane mavrice


Priprava: 
V veliki posodi zmešamo kvas in mlačno mleko, nato dodamo sol, maslo, jajca in sladkor. S kuhalnico dobro premešamo in dodamo polovico pirine moke. S kuhalnico dobro pregnetemo maso in počasi dodajamo preostanek moke.

Gnetemo dokler ne dobimo lepega čvrstega testa. Oblikujemo v kolaček in pustimo da vzhaja vsaj pol ure.

Pomokamo desko ali pult, testo razrežemo na 6 kosov in iz enega kosa pripravimo dve palčki, ki ju med seboj prepletemo in oblikujemo v krog.

Postavimo na namaščen pekač in na sredini položimo ne kuhano pobarvano jajce.

Pred pečenjem kruhke namažemo s stepenim jajcem kateremu smo dodali malo vode in potrosimo z sladkimi mavricami.

 

Pečemo v pečici na 180° C približno 30 minut oz. dokler niso svetlo rjave barve.

 

Pira je res vsestranska. Ali ste vedeli, da pri luščenju semen pire prihaja do stranskega proizvoda - pirinih luščin. Pirine luščine so naravno in odlično polnilo za vzglavnike, ki resnično odlično delujejo na spanje. PREVERITE TUKAJ >>

Facebook

Všečkajte našo facebook stran in jo delite z svojimi prijatelji.