Kako izbrati primeren vzglavnik?

Kako izbrati primeren vzglavnik?

Ko se zvečer pričnemo premetavati in se srečujemo z občasno nespečnostjo, lahko za tem »stoji« izrabljen ali neprimerni vzglavnik. Takrat pričnemo iskati pravega in tako nastane težava s kopico ponudbe, katero najdemo na spletu. Postavimo si vprašanje, kateri vzglavnik naj izberem? Da vam bo izbira čim lažja, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov kako se lotiti nakupa in kateri vzglavnik izbrati.

VIŠINO VZGLAVNIKA

– izberemo na podlagi tega, kako zvečer zaspimo. Če ne veste v katerem položaju spite si lahko pomagate z linkom >> položaji spanja. Spanje na hrbtu ali trebuhu ne zahteva visoke podpore telesu. Saj se telesna teža lepo porazdeli po ležišču in ni večjih pritiskov na določene dele telesa. V tem primeru glejte, da bo vzglavnik nižji. V kolikor spite na boku potrebujete višjega, saj se zaradi nerazporejene teže telesa ustvarja pritisk na boke in ramena. Zato je dobro, da podpremo tudi glavo ter tako omogočimo, da je hrbtenica v naravnem položaju.


VZGLAVNIK IN LEŽIŠČE

– pri izbiri vzglavnika moramo biti pozorni tudi kakšno imamo ležišče. V kolikor je ležišče bolj mehko in prilagodljivo potrebujemo nižji vzglavnik. V primeru, da je ležišče trdejše svetujemo izbiro višjega vzglavnika.


MATERIAL

– zelo pomembno je, da je vzglavnik zračen in prožen. V primeru alergij se prej prepričajte, da ima prevleko proti alergijam ali je sestavljen iz materialov primernih za alergike. Če se ponoči veliko znojite je najbolj primeren vzglavnik iz svile in 100% bombaža. Preverite ali je vzglavnik tudi pralen, saj boste tako lažje skrbeli za higieno vzglavnika.


OBLIKA

– poznamo anatomske, ergonomske, klasnične oblike itd.. Vzglavnik anatomske oblike sledi telesni strukturi telesa, položaju glave, vratu in ramenom ter je primeren za spanje na boku ali hrbtu. Klasični vzglavniki običajno niso oblikovani in jih prepoznamo po obliki pravokotnika, polnjenega z različnimi polnili. Običajno se ta vrsta vzglavnik prilega bolj tistim, ki radi spijo na trebuhu ali v kombiniranih položajih.

Dober vzglavnik je tisti, ki se prilega samo vam in ustreza vašemu spalnemu položaju. To so le osnovni napotki, po katerih se lahko usmerjamo kupci, ki nismo vešči nakupovanja vzglavnikov. V vsakem primeru po funkcijah vzglavnika ne pozabite povprašati tudi prodajalca, kateri vam bo o svojem izdelku znal zaupati največ. Upamo, da se boste s pomočjo zgoraj naštetih nasvetov izognili nakupu 10 vzglavnikov, s katerimi boste testirali kakšen je vaš najljubši vzglavnik, hkrati pa zaradi tega preživeli veliko neprespanih noči.

Facebook

Všečkajte našo facebook stran in jo delite z svojimi prijatelji.