Kdaj poseči po uspavalnih tabletah?

Kdaj poseči po uspavalnih tabletah?

Včasih se zaradi tempa življenja zgodi, da se zvečer uležemo v posteljo in ne moremo zaspati.

Ker v ležečem položaju nimamo kaj početi pogosto pričnemo premišljevati o obveznostih, težavah, ter o vsem kar se nam je prepetilo čez dan.

Takrat marsikdo pomisli na uspavalne tablete.

Veliko ljudi ima pomisleke gled učinkovin uspavalnih tablet, vendar je včasih nespečnost prehuda.

Telo ne more funkcionirati brez spanja, saj lahko to vodi v kronično utrujenost, glavobole in depresivno stanje.

Na kaj bodite pozorni v kolikor boste posegli po uspavalnih tabletah:

- Izogibajte se jemati tablete z alkoholom ali drugimi podobnimi drogami,

- po zaužitju prenehajte z aktivnostmi in pojdite počivat,

- ne povečujte si odmerka in se zmeraj posvetujte z svojim zdravnikom, kadar začutite stranske učinke ali vam niso jasna navodila na embalaži,

- bodite pozorni, da uživanje ne postane odvisnost, tako, da bi uživali uspavalne tablete redno (več let skupaj) in bi to postala vaša dnevna rutina.

Preden pa posežete po pripomočih in tabletah za spanje, poskusite zaspati na naraven in telesu prijazen način. To lahko poskusite tako, da se pred spanjem držite pravil:

- hodite spat ob istem času,

- pred spanjem ne glejte televizije in računalnika,

- zmanjšajte svetlobo v prostoru kjer spite,

- uredite si spalni prostor kar se da udoben, ne pozabite na pravo izbiro vzglavnika in ležišča, katero vam mora resnično ustrezati in na vas delovati kar se da pozitivno,

- popijte kakšen pomirjevalni čaj (meta, melica, kamilica itd..),

- poskusite pomiriti telo in duha, to lahko dosežete z meditacijo, dihalnimi vajami ali poslušanjem nežne glasbe.

Kadar iščete tablete, kapljice ali čaje za zmanjševanje nespečnosti, bodo verjetno vsebovale naslednje zdravilne rastline: Baldrijan ali zdravilna špajka, šentjanževko, kamilice, meliso, meto, hmelj ali kakšno drugo rastlino, ki smo jo pozabili omeniti. Zato lahko preventivno poskušate zaužiti te ali sorodne oblike rastlin v naravni obliki, s pomočjo čaja, eteričnih kapljic, olja ali umešano med hrano. Ter tako telo blago pomirite in dodatno pripravite na spanje.

Spanje lahko postane še večji problem če delamo zaradi tega paniko. Poskušajte najti pozitivne misli in mir pred spanjem. Ker obstaja veliko drugih rešitev predlagamo da po uspavalnih tabletah posezite šele, ko boste preizkusili naravna sredstva. Je pa nespečnost lahko zelo mučna zato bodite pozorni, da uživanje uspavalnih tablet ne postane navada.

Facebook

Všečkajte našo facebook stran in jo delite z svojimi prijatelji.